به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گردآوری و تألیف این کتاب که در شش فصل تهیه شده، توسط بهروز الیاسی، مهدی حسنی نسب، فهیمه سلیمی کوچی و مهدی حسین پور انجام شده است.
مطالب کتاب به طور اخص، به مفاهیم چارچوبها، مؤلفههای حکمرانی دادهها، مدیریت اسناد و محتوای داده ای و همچنین مدیریت فرادادهها میپردازد و دستاورد آن ارتقای منافع سازمان از نظر سازگاری دادهها، بهبود کیفیت دادهها، تدقیق و کامل بودن دادهها، پیشینه سازی استفاده از دادهها در تصمیم گیری ها، بهبود برنامه ریزی کسب و کار، بهبود عملکرد مالی و بیشینه سازی سود است.
از آنجا که دادههای با ارزش سازمانی باید به عنوان یک دارایی مدیریت شوند، در این کتاب، مجموعهای از سیاستها، تصمیم گیری ها، برنامه ریزی ها، اختیارات، اقدامات، مسؤولیتها و پایش ها که ناظر بر مدیریت داراییهای داده ای سازمان است و حکمرانی دادهها نامیده میشود، ارائه شده است.
در فصل نخست این کتاب به کلیات و مفاهیم حکمرانی دادهها پرداخته شده است. فصل دوم چالشها و فرصتهای حکمرانی دادهها، فصل سوم مؤلفههای حکمرانی دادهها، فصل چهارم دادهها مدیریت اسناد و محتوا، فصل پنجم مدیریت فرادادهها و فصل پایانی به نتیجه گیری اختصاص یافته است.
این کتاب کوشیده تا راهگشای خوبی برای تمامی سازمانها و نهادهای کسب و کاری خصوصی و دولتی با هدف نظام مند سازی مدیریت استفاده از منابع داده ای و ارتقای علمی صنعت داده پردازی در کشور باشد.
خواندن این کتاب به علاقه مندان مباحث علوم داده، مدیریت کسب و کار و فناوری اطلاعات توصیه میشود.
نظر شما